Store ødeleggelser på SAGALs krisesenter i Jijiga

Den 4. august i år brøt det ut voldsomme opptøyer i den somaliske delen av Etiopia etter at den etiopiske hæren gjennomførte en militær intervensjon i Jijiga og tok over styringen i regionen. Dette skjedde etter en splittelse mellom lokale myndigheter og den nasjonale regjeringen.

Strøm, vann og internett ble kuttet i regionen. Demonstranter tok ut i gatene. Konflikter oppstod mellom etniske somaliere og etiopiere, og kirker ble satt fyr på, butikker plyndret og private eiendommer ble ranet og ødelagt.

Flere titalls mennesker ble drept under opptøyene, og flere tusen måtte gjemme seg eller flykte på grunn av frykt for sitt eget liv.

SAGALs krisesenter er en av eiendommene som ble hardt rammet med store ødeleggelser og der mye av inventaret ble stjålet. De 30 kvinnene og fem barna på senteret måtte flykte til en annen by i regionen, Kabri Dahar, som er cirka 350 kilometer unna Jijiga. Bildene nedenfor viser tilstandene i Jijiga under opptøyene og ødeleggelsene ved krisesenteret.

Situasjonen har nå roet og stabilisert seg, og SAGAL er i gang med å bygge opp igjen krisesenteret etter de store ødeleggelsene.

Vi trenger din bistand for å kunne gjenoppbygge SAGALs krisesenter slik at de trengende barna og kvinnene fortest mulig kan flytte tilbake på senteret.

Du kan hjelpe oss ved å vippse til 126404 eller overføre til vår bankkonto 1503 06 85471. Merk overføringen med «støtte»

Takk for at du hjelper oss å hjelpe!

Ødeleggelsene på SAGALs krisesenter

Ødeleggelsene på SAGALs krisesenter

Opptøyene i Jijiga

Opptøyene i Jijiga

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.